Select Page

Avoin Data Tampereen korkeakouluyhteisössä, 2-10 op

Tule ideoimaan ja kehittämään uusia mahdollisuuksia datasta!

Avoindata.tuni.fi -palvelusta löytyy suuri määrä avointa dataa, mikä tuo uusia mahdollisuuksia korkeakouluorganisaatiomme kehittämiseksi. Avointa dataa voi käyttää esimerkiksi uusien palveluiden ja sovellusten kehittämiseen.

”Avoimen datan palvelu istuu hyvin Tampereen korkeakouluyhteisön toimintaperiaatteisiin ja tavoitteisiin. Palvelu mahdollistaa teknisesti esimerkiksi opiskelijoiden tehdä kurssien harjoitustöinään korkeakouluyhteisön dataa hyödyntäviä mobiilisovelluksia ja tarjota niitä koko yhteisön hyödynnettäväksi. Odotamme innolla mihin dataa keksitään hyödyntää! Lupaamme laajentaa palvelun kautta tarjottavaa datavalikoimaa aina kun siihen avautuu mahdollisuus” – Tietohallintojohtaja Jussi Kivinen

Mitä sinä tekisit? Millaisiin haasteisiin olet törmännyt? Miten korkeakouluyhteisön toimintaa voitaisiin kehittää avoimen datan avulla? Tai millaisia havaitsemiasi haasteita voitaisiin ratkaista hyödyntämällä saatavilla olevaa dataa?

Tampereen korkeakouluopiskelijoista muodostetaan projektiryhmä, jonka tarkoituksena ideoida erilaisia tapoja hyödyntää avointa dataa. Ideoinnin lisäksi sinulla on mahdollisuus konseptoida tai kehittää sovellus, jossa hyödynnetään käytännössä avoindata.tuni.fi -palvelun dataa.

Jokaisella opiskelijalla on annettavaa avoimen datan hyödyntämiseen liittyen! Toivomme tiimin jäseniltä luovuutta ja ongelmanratkaisukykyä. Lisäksi projektiin osallistuvilta odotetaan halua ja kykyä työskennellä monialaisessa ja monikulttuurisessa tiimissä. Projektitiimissä on hyvä olla osaamista ja kiinnostusta esimerkiksi data-analytiikasta, ohjelmoinnista, palvelumuotoilusta ja käytettävyydestä.

SCIL-projekteissa sinä saat kokemusta oman alasi asiantuntijana työskentelystä ja pääset vahvistamaan omaa osaamistasi. Projektissa pääset toimimaan asiakkaan kanssa ja kehität projektin hallinnan taitojasi. Lisäksi pääset ideoimaan ja osallistumaan oman toimintaympäristösi kehittämiseen samalla, kun edistät opintojasi.

Projektin tuloksia hyödynnetään Tampere3 kehittämisen tukena.

 

Haku projektiin on auki 19.12. alkaen.

Tiedustelut projektiin liittyen: projektivalmentaja Emma Partanen (emma.partanen@tut.fi)

Projektin tiedot

Asiakas Jussi Myllärniemi, SCIL/Tampeen Yliopisto
Toteutus Kevät 2019
Kehittyvät taidot Käyttäjälähtöinen suunnittelu, projektitaidot, data-analyysi